:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Günün önemli haberleri(10.03.2007)..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
kapak130441.jpg
Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Irak’a komşu ülkeler konferansının yapıldığı binaların yakınında havan topu saldırısı düzenlendi.
Görgü tanıkları, Yeşil Bölge içinde, konferansın düzenlendiği Dışişleri Bakanlığı ve El Reşid otelinin arasındaki bir bölgeye iki havan topu atıldığını aktardı.
Sık sık havan topu saldırısı düzenlenen Yeşil Bölge’de, son patlamalarda ölen ya da yaralanan olduğu sanılmıyor.
kapak133229.jpg
Mucize adam uçak düşüş anını anlattı
Adana Şakirpaşa Havaalanından kalktıktan sonra Irak’ın Balad kendi yakınlarında düşen, Türk işçilerini taşıyan uçaktan sağ kurtulan tek yolcu olan Abdülkadir Akyüz, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu oldu.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, Akyüz taburcu olmadan önce hastanın durumu hakkında bilgi verdi.
Hastanın 9 Ocak’ta geçirdiği uçak kazasından sonra Irak’ta yapılan ilk müdahale ve tedavisinin ardından 20 Ocak’ta hastanelerine nakledildiğini kaydeden Tosun, hastanın ilk getirildiğinde solunum cihazına bağlı olduğunu, ciddi vücut ve akciğer travması bulunduğunu söyledi.
Hastanelerinde 49 gün süren tedavi sonrasında Akyüz’ün durumunun daha iyi olduğunu anlatan Tosun, "Hastamızın omuriliğindeki kesi nedeniyle belden aşağısı felç durumdadır. Yürüyemeyeceği için hayatını bundan sonra tekerlekli sandalyede sürdürecek" dedi.
Cumhuriyet savcısı ve Ulaştırma Bakanlığından gelen teknik heyet tarafından kazayla ilgili Akyüz’ün bilgisine başvurulduğunu belirten Tosun, muayenesi iki psikiyatri doçenti tarafından yapılan hastanın hafızasında tam bir açılma olmadığını bildirdi.
Hastanın kaza anıyla ilgili kopukluklar yaşadığını kaydeden Tosun, "Sanıyorum bundan sonra da hafızası olayla ilgili tam olarak yerine gelmeyecek" diye konuştu.
Tosun, hastanın günlük hayatını devam ettirebilmesi için Adana’da fizik tedavi göreceğini söyledi.

"4-5 KİŞİ BİRBİRLERİNE SARILARAK BAÄžIRIYORDU"

Kazadan sağ kurtulan tek yolcu olan Akyüz, daha sonra odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ellerinde belirgin yanıklar bulunduğu görülen Akyüz, düşmeden önce uçağın içinde 4-5 kişinin birbirlerine sarılarak bağırdıklarını hatırlayabildiğini söyledi.
Uçağın orta kısmında oturduğunu, herhangi bir patlama duymadığını ifade eden Akyüz, "Uçak irtifa kaybetmeye başladı. Ben yerimde oturuyordum. 4-5 kişinin birbirlerine sarılıp, ’uçak düşüyor’ diye bağırdıkları gözümün önünde" diye konuştu.
Uçak düştükten sonra yaşananları ise hatırlamadığını belirten Akyüz, kazadan kurtulan tek kişi olduğunun hatırlatılması üzerine, "Demek ki şanslıyım.
Allah’ın işi" dedi.
Mardin’in Dargeçit ilçesinde yaşadığını, 2003’den beri Irak’a çalışmaya gittiğini anlatan 31 yaşındaki Akyüz, eşi Vesile Akyüz, 4 yaşındaki oğlu Kerem ve 7 aylık oğlu Ferhat ile bundan sonra aynı yerde yaşamını sürdüreceğini, geçimini nasıl sağlayacağına ise henüz karar vermediğini belirtti.
Öte yandan, Akyüz’ün, Diyarbakır’da Devlet Hastanesinde bulunduğunu ve burada tedavi gördüğünü söylemesi üzerine, hastane yetkilileri, hastanın hafızasında sık sık bu tür gel-gitler yaşandığını belirttiler.
Hastanın amcası Tahir Akyüz ise hastane yetkililerine kendilerine gösterdikleri destek ve yardım için teşekkür ederken, "Hastamıza çok iyi baktılar. Bizim için seferber oldular. Sağ olsunlar, hepsine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Tahir Akyüz, yeğeninin çalıştığı firmanın Adana’da bulunması ve Dargeçit’e daha yakın olması nedeniyle hastanın bundan sonraki tedavisini burada devam ettirmeyi uygun bulduklarını ifade etti.
Akyüz’ün yengesi olduğunu söyleyen bir kadın ise hastanın henüz tam olarak iyileşmeden taburcu edildiğini ileri sürdü.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Şanal Tosun da, Akyüz’ün çok uyumlu bir hasta olduğunu söyledi.
Akyüz, hastaneden taburcu edildikten sonra özel bir ambulansla Adana’ya doğru yola çıktı.

PİSTE 200 METRE KALA DÜŞMÜŞTÜ

9 Ocak’ta Adana Şakirpaşa Havaalanı’ndan kalkan ve yolcularının büyük
çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu Aeriantur Havayolları’na ait Antonow-26 tipi uçak, Bağdat’ın 80 km kuzeyinde Balad kenti yakınında Amerikalıların Anaconda üssündeki piste 200 metre kala düşmüştü.
Söz konusu uçak kazasında 34 kişi hayatını kaybetmişti.
Kazadan sağ kurtulan tek kişi olan Akyüz, 20 Ocak’ta Irak’ta tedavi gördüğü hastaneden hava ambulansıyla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmişti.
66c20725b8.jpg
EGE Denizi'nde 5 dakika içinde meydana gelen 3 deprem, Yunan ve Türk kıyılarında hissedildi, heyecan yarattı.
Alınan bilgilere göre saat 09.'de Richter ölçeğine göre 3.3, saat 09.55'te Foça açıklarında 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 09.58'de Girit yakınlarında 3.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremler kıyı kesimlerindeki yerleşimlerin bazılarında hissedildi.
MEB: İlköğretim 1., 2., ve 3. sınıflarda notu kaldırıyoruz...

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden ''İlköğretim 1., 2. ve 3. sınıflarda notu kaldırıyoruz'' dedi.
Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilköğretimin ilk yıllarında, çocukların not kaygısından uzak olmalarını kendisini, hayatı ve alanları tanımasını istediklerini ve bu şekilde okula gitmeleri gerektiğini vurguladı.
İlköğretimin ilk üç sınıfında notları kaldıracaklarını açıklayan, derslerin yerine ''dersin kazanımının'' değerlendirileceğini belirten Özden, değerlendirmede Türkçe dersinin karşısında 1,2,3,4,5 gibi notlar yerine Türkçe'de ''okumayı öğrenme'', ''kendini ifade edebilme'', ''yazma'', ''dinleme'', ''konuşma'' ve ''dil bilgisi'' kazanımlarının göz önünde tutulacağını kaydetti.
Kazanımların not yerine ''ifadelerle'' değerlendirileceğini ifade eden Özden, ''Matematik dersinde, 'sayıları, şekilleri tanıyabilme', 'sayıları büyüklük ve küçüklüğüne göre sıralayabilme' gibi kazanımlar olacak. İfadelerin 'orta', 'iyi', 'pekiyi' gibi derecelendirmeler yerine, çocuğun kendisini tanımasını ve gelişimine işaret edecek şekilde olmasını istiyoruz. Öğrenci ''ben buymuşum, bu alanlar iyi olduğum alanlar, bunlar biraz daha geliştirebileceğim alanlar diyebilsin'' değerlendirmesinde bulundu.
Kazanımların, 1., 2. ve 3. sınıflar için ayrı ayrı belirleneceğini belirten Özden, kazanımların hayat bilgisi, görsel sanatlar, resim ve müzik gibi dersler için de geliştirileceğini bildirdi.
Bu şekilde öğrencinin hangi derste sorunu olduğu, hangisinde yeteneğinin olduğu ayrımının yapılacağına dikkat çeken Özden, resim dersinde ''renk bilgisi'', ''resim alanı değerlendirme'', müzik dersinde, ''nefes alma teknikleri'' ve ''ritmi kavrayabilme'', beden eğitimi dersinde ise ''yürüme, sekme ve sıçramalarda koordinasyon'', ''boy sırası olma'', ''eşini tanıma'' gibi kazanımların olacağını ifade etti.
Bu uygulamanın, bu sene 1. sınıflar için okulların bir hafta erken açılmasındaki mantığın devamı olduğunu anlatan Özden şöyle konuştu:
''Öğrencilerde, öz güveni artırmak istiyoruz. Çocuk kendisini hissetsin. Not baskısı altında kalmasın. Son günlerde not vurgusu yapıyoruz. Notların OKS'ye etkisini konuşuyoruz. Hayat sırf sondaki bir saatlik sınav olmasın. Öğrencilerin dersini takip etmesinin puanlara yansımasını istiyoruz ama diğer taraftan da öğrenciler ilköğretimde not kaygısından uzak bir ilk üç yıl geçirsin istiyoruz.'' Özden, ayrıca İlköğretim Başarı Puanının 4. sınıftan itibaren etkili olacağını, bu puanı ilköğretim 1. 2. ve 3. sınıflara katmayacaklarını da kaydetti.
Bu adam 1 dolar!
sonspo05.jpg PSV’nin Brezilyalı savunmacısı Alex'in, Chelsea’den kiralandığını biliyor muydunuz?
İngiliz temsilcisi Arsenal’i eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan PSV Eindhoven’ın Brezilyalı defans oyuncusu Alex Rodrigo Dias da Costa’nın Chelsea’nin sözleşmeli futbolcusu olduğunu biliyor muydunuz... 2004 yılında Santos’dan Londra ekibi Chelsea’ye transfer olan yıldız futbolcu, İngiltere’de çalışma izini alamadığı için 3 yıllığına Hollanda takımı PSV Eindhoven’e kiralanmıştı. Sözleşmesi gereği bu sezon sonunda hiç forma giyemediği takımına sadece 1 dolar’a geri dönecek olan oyuncu, bu konuda kararsız olduğunu söyledi. Alex, “Geri dönmek konusunda şüpheliyim. Geçen sezon takıma dahil olucaktım. Ancak teknik direktör Jose Mourinho’nun beni istemediğini öğrendim'' dedi. İsmi açıklanmayan Chelseali bir yetkili ise, Alex’in sezon bitiminde Chelsea’ye transfer olacağını iddia etti.
oo113222.jpgSanal alemde 'Türk-Yunan' savaşı sürüyor
Atatürk’e hakaretleri içeren bir video görüntüsünün Yunan bir kullanıcı tarafından YouTube’a yüklenmesiyle alevlenen Türk-Yunan sanal savaşı diğer sitelere sıçradı. Bir Türk hacker grubu 100’e yakın Yunan sitesine saldırdı.
Kendilerini “1923 Türk Grupö olarak adlandıran bir sanal korsan grubu, 100’e yakın Yunan sitesine saldırarak, YouTube’a konulan videoyu protesto etti.
Sitenin ana sayfasına, Atatürk’ün Yeniçeri kıyafetiyle bir fotoğrafını ve dürbününde Yunan bayrağı olan bir keskin nişancı fotoğrafı koyan grup, ele geçirdikleri sitelerin ana sayfalarına da İngilizce olarak, “YouTube’da bir şey gördük ve dünyanın en büyük lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ü öğrenmeniz gerektiğine karar verdik. Her hata bir derstir ve derslerle hatalar asla bitmez. Asla unutma. Bir Türk dünyaya bedeldirö notunu düştü.
Siteye ayrıca Türkçe olarak da “20 Temmuz 1974 ve 9 Eylül 1922 tarihinde yaşadıklarınızın kinini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten çıkarmak istemeniz pek aşikardir... Bu sizin kanınızda mevcuttur, bu nedenle sizin elinizden gelen de bu kadardır, ama unutmayın ki bu millet sizin kadar ş... değil, Türk milleti hiç bir devletin liderine ş... yapmaz. Bundan sonra Türk milletine yapacağınız her hangi bir saygısızlık sonucu 1923 Türk Grup olarak Azrailiniz olmaya devam edeceğiz. Atamıza yapmış olduğunuz bu saygısızlıktan dolayı sisteminize el konulmuştur" ifadeleri yazıldı.
ol114444.jpgYurt genelinde sıcaklıklar artacak...
Yurt genelinde hava sıcaklığı hafta sonunda tüm yurtta artmaya devam edecek. Ancak sıcaklıklar hafta başından itibaren kuzey kesimlerden başlayarak azalcak. Bugün akşam saatlerinden itibaren kıyı Ege’de sağanak yağış bekleniyor.
Meteorolojik verilere göre, yurt hava sıcaklığının hafta sonunda tüm yurtta artmaya devam edecek. Sıcaklıklar, hafta başından itibaren kuzey kesimlerden başlamak üzere azalacak. Bugün akşam saatlerinden itibaren kıyı Ege’de sağanak yağış bekleniyor.
Ege Bölgesi, İç Anadolu’nun batısı ve Karadeniz’in batı kesimlerinde yarın yağış bekleniyor. Denizlerde kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın kuvvetlenerek yarın günün ilk saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de kuzeydoğudan fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Fırtına pazartesi günü öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.
HABERLERİ SUNDUK HOŞÇAKALIN
ESEN KALIN Smile)