:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hedef Ülke Türkiye..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
celalonline_btp20lideri.gif
Batı dünyasının Türkiye’yi Yugoslavlaştırmak istediğini dile getiren BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, federatif yapının Türkiye’nin meselesi olmadığını, bunun ülkemizi parçalamaya yönelik bir oyun olduğunu vurguladı.


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Türkiye’nin 8 bölgeye bölünmesi gerektiği şeklindeki açıklamasının ortaya çıkardığı ‘federasyon’ tartışmalarını değerlendirdi.
Avrupa’da ve Amerika kıtasında federe devletlerin olduğunu hatırlatan BTP Lideri, bu çerçevede Almanya’yı örnek gösterdi. Haydar Baş, şöyle konuştu: “Türkiye’nin Almanya gibi federal sisteme geçtiğini düşünelim. Türkiye’de 36 tane etnik grup var. Sen bir tanesine istediğini verdin. İkincisi, üçüncüsü ‘benim hakkım nerede?’ demez mi?”

Tek bir milletiz
Türkiye’de etnik grupların asırlardır bu milletin içinde yaşadığını vurgulayan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, “Bizler tek bir millet olmuşuzdur. Bu tür senaryolar Türkiye’yi parçalayabilmek içindir. Bu Türk milletine açılmış bir savaştır. Türk milletiyle savaşmayı göze alamayanlar, birtakım oyunlarla bu işi halletmeye çalışıyorlar.”

Yugoslavya senaryosu
1997’de verdiği bir konferansta, Batı dünyasının Türkiye’yi Yugoslavya gibi parçalara bölmek istediğine dikkat çektiğini hatırlatan BTP Lideri, şunları söyledi: “Türkiye’de Çerkezin, Lazın, Kürdün, Türkün, Boşnağın ortak dili Türkçe’dir. Dini, hatta mezhebi bile aynıdır. Türkiye’nin bölünmesine yönelik senaryolar, Şark Projesi kapsamındaki planlardır. Türk milleti, üniter yapısı içinde birliğini, bütünlüğünü sağlamıştır. Herhangi bir problem de doğmamıştır. Problemin kaynağı, ecnebilerin yani dış güçlerin Türkiye içinde bir takım insanları yanlarına çekmeleridir.”

Her bölgede sıkıntı var
Türkiye’de ciddi bir ekonomik sıkıntının yaşandığına işaret eden Prof. Dr. Baş, her bölgede yaşayan insanların ciddi geçim sıkıntısı geçtiğini söyledi. Haydar Baş, şöyle konuştu: “Karadeniz Bölgesi’nin hali Güneydoğu’dan, Doğu Anadolu Bölgesi’nden daha mı iyi… Keza Akdeniz’in hali İç Anadolu Bölgesi’nden daha mı iyi… Hepsinin durumu aynı.”

Basiretli siyasiler gerekli
Türkiye’nin program ve proje sahibi, basiretli, çalışkan siyasilere ihtiyaç duyduğunu dile getiren BTP Lideri, Batı dünyasında bazı ülkelerin sahip olduğu federatif yapının Türkiye’ye uygun olmayacağını, Türkiye’nin üniter yapı içinde kalkınabileceğini vurguladı. Haydar Baş, şunları söyledi: “Millet iktisaden güçlendirilmeli. İşsiz insanlara iş temin edilmeli. Asgari ücret yükseltilmeli. Bunlar yapılmıyor. Tarım kesimi, hayvancılık kesimi mahrum ediliyor. Eğer vatandaş iktisaden ayağa kaldırılırsa, bak bakalım başka bir şey arar mı? Bizler Bağımsız Türkiye Partisi olarak Milli Ekonomi Modeli ile Sosyal Devlet, Milli Devlet projelerini hayata geçirerek, yukarıda zikrettiklerimizi hayata geçireceğiz.”
Haydar Baş, federatif yapının Türkiye’nin meselesi olmadığını, bir oyun olduğunu sözlerine ekledi.

Batının hesapları var
Batı dünyasının Türk–İslam dünyası üzerinde ciddi hesapları olduğuna işaret eden BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, Batının bundan dolayı Türkiye’nin bölünmesi için çalıştığına dikkatleri çekti. Haydar Baş, şunları kaydetti:”Türkiye bölünürse, yutulması kolay olacaktır. Avrupa’da devletleri bir araya getiren Batı, Türkiye’yi 30 parçaya bölmenin hesabını yapıyor.”