:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: İşte Geniş Network Dokumanı...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
ADSL NEDİR ???

ADSL Nasil Çalisir?

ADSL sisteminde, bilinen bakir kablolama alt yapisi kullanilir. Telefon hattinin her ucuna bir ADSL modem eklenerek 3 bilgi kanali olusturulur: Alis (download), gönderis (upload) ve POTS (Plain Old Telephone Service � Düz Eski Telefon Hizmeti) olarak adlandirilan geleneksel telefon servis kanali. POTS kanali, ADSL ortami üzerinden ses iletimi için kullanilir. Böylece internete bagli iken ayni anda telefon konusmasi yapilabilmesi saglanmis olur.

Geleneksel modemler, bilgisayardan gelen sayisal sinyalleri analog sinyallere, telefon hattindan gelen analog sinyalleri de sayisal sinyallere çevirir. ADSL�in de içinde yer aldigi DSL teknolojisi, sayisal verinin analog forma ve tekrar geriye çevrilmeyecegini varsayan bir teknolojidir. DSL modemleri sinyalleri çevirmez bunun yerine verileri sayisal olarak yollar ve alir. Sinyalleri çevirmeye gerek kalmadigindan veriler normal modemlerden çok daha hizli iletilir.

Sistem asimetrik olarak çalistigindan download (sebekeden kullaniciya) ve upload (kullanicidan sebekeye) hizlari farklidir. Her zaman download orani upload oranindan fazladir.

ADSL baglanti, hat uzunlugu, kullanilan bakir kablonun çapi ve kullanilan modemin tipine bagli olarak 8Mbps' a kadar download (sebekeden kullaniciya), 1Mbps' a kadar da upload (kullanicidan sebekeye) veri hizlarina olanak verir.


Niçin ADSL?

ADSL ile yüksek hizda kesintisiz internet erisimi, hem de sabit ücretle kullanicilarin hizmetindedir. Üstelik, kullanicilar ayni telefon hatti üzerinden ayni anda telefonla konusma imkanina sahiptirler.

Genellikle Internet ihtiyaçlarini dial-up baglanti (maksimum hiz 56Kbps) ile saglayan küçük ve orta ölçekli isletmeler düsük hiz ve yüksek fatura gibi problemlerle karsi karsiyadir.

ADSL, yeni bir telefon hatti çekilmeden, mevcut telefon hatti üzerinden hizmet vermekte olup, analog dial-up baglantiya göre hem hiz, hem de teknolojik üstünlüklere sahiptir.

Yüksek Hizda Internet Erisimi
ADSL, Internet kullanicisina minimum 128/32Kbps' a, maksimum 2048/512 Kbps hiz imkani saglar.

24 Saat Kesintisiz Baglanti
ADSL, Internet kullanicisina sürekli baglanti olanagi saglar...

Ayni Telefon Hatti Üzerinden Konusma

ADSL, Internet kullanicisina ayni telefon hatti üzerinden ikinci bir telefon hattina gerek kalmadan ayni anda konusma olanagi saglar.

Size Özel Hat
ADSL ile Internet kullanicilari kendilerine ayrilmis olan özel bant genisligini kullanirlar. Internete erisirken hattin mesgul olmasi ya da hizda azalma gibi bir durum söz konusu olmaz.

Sayisal Teknoloji
ADSL, Internet kullanicilarina sayisal teknolojinin sagladigi tüm olanaklari sunar.Internete baglanamama, kesinti, hizda azalma gibi durumlar ortadan kalkar

Sabit Ücret
ADSL, Internet kullanicisina sabit ücretle Internet erisimi saglar...

Güvenli Internet Erisimi
ADSL, Internet kullanicisina güvenli Internet erisimi saglar... ADSL&'de, Kablo TV&' deki paylasimli bant araligi üzerinden Internet erisiminde söz konusu olan güvenlik risklerinin hiç biri yoktur.



------------------------------------------------------------------------------------------------------


İNTERNET HATA KODLARI

İnternet bağlantısnda meydana gelebilecek problemler için hata kodlarının ayrıntılı bilgisi aşağıdadır.
Aldığınız hata numarasına göre kontrol ediniz.

600 An operation is pending.
Bir İşlem Beklemede - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı ye
niden başlatın.

601 An invalid port handle was detected.
Geçersiz bir bağlantı noktası tutamacı algılandı - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

602 The specified port is already open.
Belirtilen bağlantı noktası zaten açık - Ağ bağlantısının kullanmayı denediği COM bağlantı noktası başka bir etkin ağ bağlantısı veya başka bir işlem (örneğin bir faks programı gibi bir telefon hattı izleme program&#305 tarafından kullanılıyor. COM bağlantı noktasının kullanımını engelleyen uygulamadan çıkın.

603 The caller's buffer is too small.
Arayanın arabelleği çok küçük - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

604 Incorrect information was specified.
Yanlış bilgi belirtildi - Uzaktan erişim telefon defteri dosyası ve geçerli Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar yapılandırması büyük bir olasılıkla tutarsız. İletişim donanımınızı değiştirdiyseniz (örneğin seri bağlantı noktasını veya modemi) Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar ayarlarını yeniden yapılandırdığınızdan emin olun.

605 The port information cannot be set.

605 Bağlantı noktası bilgileri ayarlanamıyor - Uzaktan erişim telefon defteri dosyası ve geçerli Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar yapılandırması büyük bir olasılıkla tutarsız. İletişim donanımınızı değiştirdiyseniz (örneğin seri bağlantı noktasını veya modemi) Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar ayarlarını yeniden yapılandırdığınızdan emin olun.

606 The specified port is not connected.
Belirtilen bağlantı noktası bağlı değil. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

607 An invalid event is detected.
Geçersiz bir olay algılandı. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

608 A device was specified that does not exist.
Varolmayan bir aygıt belirtildi. - Uzaktan erişim telefon defteri dosyası ve geçerli Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar yapılandırması büyük bir olasılıkla tutarsız. İletişim donanımınızı değiştirdiyseniz (örneğin seri bağlantı noktasını veya modemi) Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar ayarlarını yeniden yapılandırdığınızdan emin olun.

609 The device type was specified that does not exist.
Varolmayan bir aygıt türü belirtildi. - Uzaktan erişim telefon defteri dosyası ve geçerli Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar yapılandırması büyük bir olasılıkla tutarsız. İletişim donanımınızı değiştirdiyseniz (örneğin seri bağlantı noktasını veya modemi) Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar ayarlarını yeniden yapılandırdığınızdan emin olun.

610 An invalid buffer was specified.
Geçersiz bir arabellek belirtildi. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

611 A route was specified that is not available.
Kullanılabilir olmayan bir yön belirtildi. - Ağ yapılandırmanız büyük olasılıkla hatalı. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

612 A route was specified that is not allocated.
Ayrılmamış bir yön belirtildi. - Ağ yapılandırmanız büyük olasılıkla hatalı. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu hata bilgisayarınızın kaynakları azaldığında da ortaya çıkabilir.

613 An invalid compression was specified.
Geçersiz bir sıkıştırma belirtildi. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

614 There were insufficient buffers available.
Kullanılabilir arabellek yetersiz. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

615 The specified port was not found.
Belirtilen bağlantı noktası bulunamadı. - Uzaktan erişim telefon defteri dosyası ve geçerli Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar yapılandırması büyük bir olasılıkla tutarsız. İletişim donanımınızı değiştirdiyseniz (örneğin seri bağlantı noktasını veya modemi) Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar ayarlarını yeniden yapılandırdığınızdan emin olun.

616 An asynchronous request is pending.
Zaman uyumsuz bir istek beklemede. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

617 The modem is already disconnecting.
Modem zaten bağlantıyı kesiyor. - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar'ın bağlantısını kapatmasını bekleyin.

618 The specified port is not open.
Belirtilen bağlantı noktası açık değil. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

619 The specified port is not connected.
Belirtilen bağlantı noktası bağlı değil. - Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

620 No endpoints could be determined.
Hiçbir bitiş noktası belirlenemedi. - Ağ yapılandırmanız büyük olasılıkla hatalı. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

621 The system could not open the phonebook.Sistem, telefon defterini açamadı. - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar sistemkökü\System32\Ras klasöründeki Rasphone.pbk dosyasını kullanır. Dosyanın klasörde bulunduğundan emin olun ve Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar'ı yeniden başlatın.

622 The system could not load the phonebook.
Sistem, telefon defterini yükleyemedi. - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar sistemkökü\System32\Ras klasöründeki Rasphone.pbk dosyasını kullanır. Dosyanın klasörde bulunduğundan emin olun ve Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar'ı yeniden başlatın.

623 The system could not find the phonebook entry for this connection.
Sistem bu bağlantının telefon defteri girdisini bulamadı. - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar telefon defterini buldu, ancak belirtilen bağlantı girdisini bulamadı. Bu hata başka bir uygulama Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar telefon defterini kullanıp geçersiz bir bağlantı girdisi belirlemedikçe ortaya çıkmaz.

624 The system could not update the phonebook file.
Sistem, telefon defteri dosyasını güncelleyemedi. - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar sistemkökü\System32\Ras klasöründeki Rasphone.pbk dosyasını kullanır. Diskinizin dolu olmadığından ve bu dosyayı değiştirme izniniz olduğundan emin olun.

625 The system found invalid information in the phonebook.
Sistem, telefon defterinde geçersiz bilgiler buldu. - Rasphone.pbk telefon defteri dosyası bozuk olabilir. Dosyayı sistemkökü\System32\Ras klasöründen silip yeni bir dosya oluşturmak için Ağ ve Çevirmeli Bağlantıları yeninden başlatın.

626 A string could not be loaded.
Bir dize yüklenemedi. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

627 A key could not be found.
Bir anahtar bulunamadı. - Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar yapılandırma dosyalarından birinde geçersiz bilgiler olabilir.

628 The connection was closed.
Bağlantı kesildi - Bu bir çevirmeli ağ bağlantısıysa, bağlantıyı yeniden çevirin. Bu iletiyi almaya devam ederseniz, modemin başlangıç hızını azaltın ve gelişmiş modem özelliklerini kapatın. Bkz.: En yüksek modem bağlantı noktası hızını değiştirmek için. Sorun devam ederse, sistem yöneticinize başvurun.
Bu bir sanal özel ağ (VPN) bağlantısıysa, erişim bir uzaktan erişim ilkesi veya başka bir kimlik doğrulama özelliği nedeniyle engellenmiş olabilir. Sistem yöneticinize başvurun.

629 The connection was closed by the remote computer.
Bağlantı, uzaktaki bilgisayar tarafından kesildi. - Bağlantı aşağıdakilerden biri nedeniyle kesildi:
Kurtarılamaz bir telefon hattı hatası.
Parazitli telefon hattı.
Sistem yöneticisi bağlantıyı kesti.
Uzaktan erişim sunucusundaki modemle seçilen hızda doğru anlaşma hatası.
Bağlantıyı yeniden kurmak için Yeniden Ara'yı tıklatın. Bağlantının Seçenekler sekmesinde otomatik yeninden aramayı da etkinleştirebilirsiniz. Bu sorun devam ederse, bağlantının modem hızını 9600 bit/sn'ye düşürün ve yeniden aramayı deneyin.
Başka bir sunucuya bağlanmayı deneyip sorunun bağlanmaya çalıştığınız uzaktan erişim sunucusundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını denetleyebilirsiniz. Ayrıca, bağlanmak istediğiniz sunucuya başka bir telefon hattı üzerinden bağlanmayı deneyebilirsiniz.

630 The modem was disconnected due to hardware failure.
Donanım başarısızlığı nedeniyle modem bağlantısı kesildi. - Bağlantı aşağıdakilerden biri nedeniyle kesildi:
Modeminizde (veya başka bir iletişim aygıtınızda) kurtarılamaz bir hata oluştu.
İletişim bağlantı noktanızda kurtarılamaz bir hata oluştu.
Modem kablonuz takılı değil.
Sorunu tanılayıp düzeltmek için aşağıdaki işlemleri yapın:
Modeminizin açık ve modem kablonuzun sıkıca takılı olduğundan emin olun.
Modeminizin doğru çalıştığından emin olun.

631 The user disconnected the modem.
Kullanıcı modem bağlantısını kesti. - Bilgisayarınızdaki bir işlem hattı kesti. Yeniden arayın.
632 An incorrect structure size was detected.
Hatalı bir yapı algılandı. - Bir iç hata oluştu. Yapılan son değişikliklerin geçerli olmasını sağlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

user_offline.gif report.gif