:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: GEMİDE (VcdRip 8.7 270mb MP4)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
35. Altın Portakal Film Festivalinde en iyi ikinci film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu (Erkan Can) en iyi kurgu (Nevzat Dişiaçık) ve uluslararası juri mansiyon ödüllerini kazanan filmi gerçekleştiren ‘Yeni Sinemacılar"la yeni tanıştım! Bir kadınla iki hikayeyi birbirine bağlayan ve iki ayrı dünya olan Gemide ve Laleli’de bir Azize filmlerini tesadüf eseri çekim sıralarına göre izledim.

Gemide filmi, aslında her yerin onlarla dolu olduğu (belki bizim farkında olmadığımız..) insanlardan birkaçını, Kaptan ve adamlarını anlatıyor. Ağırlıklı olarak tek bir mekanda; bir kumcu gemisinde geçen filmde Kaptan, Kamil, Ali ve Boksör’ün geceleri esrar muhabbetlerine ve denizin bir gün geri alacağına inandıkları kumu denizden çıkardıkları günlerine, yönetmen Serdar Akar sayesinde tanık oluyoruz. Hergün gördüğümüz kumcu gemilerinden birinin üzerindeki örtüyü aralayıp içine baktığımızda dehşete düşüyoruz!!! Çünkü filmin replikleri inanılmaz doğal, yani harbiden nasıl konuşuluyorsa öyle işte!! Film bittikten sonra bile insan sıyrılamıyor... (tecrübelerle sabittir) ilk ve son görüntüler de akılda kalan türden, belki de Mahallenin Muhtarları ndaki Temel’i ilk kez böyle gördüğümüzden... Her iki filmin de müziklerini çok sevdiğimiz usta oyuncumuz Uğur Yücel yapmış ve filmlerle çok iyi bağdaşıyor ancak dozu biraz fazla kaçmış gibi.. Bir de filmi küçük bir odada izleyince insan ister istemez dumanaltı olmuş hissine kapılıyor!

Yönetmen
Sedar Akar
Oyuncular
Erkan Can, Naci Taşdöğen,
Yıldıray Şahinler, Haldun Boysan,
Ella Manea, Güven Kıraç, Cengiz Küçükayvaz, İşdar Gökseven
Senaryo
Serdar Akar, Önder Çakar
Müzik
Uğur Yücel
Kurgu
Nevzat Dişiaçık
Sanat Yönetmeni
Yavuz Fazlıoğlu
Görüntü Yönetmeni
Mehmet Aksın
Yapımcı
Önder Çakar, Sevil Demirci

Alintidir!!



CReATuRE : Telif hakkı içeren link vermek yasaktır...[url=http://www.duygusuz.com/forum/showthread.php/dabbe-o-harekete-497.html][/url]
teşekkürler......
teşekkürler......