:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dondurmam Gaymak...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
poster.jpg



Filmin Adı : Dondurmam Gaymak
Türü : Komedi
Ülke: Türkiye
Süresi ve Yapım Yılı: 98 dakika - 2006
Yönetmeni : Yüksel Aksu
Oyuncular : Turan Özdemir , Muğla Halkı
Senaryo : Yüksel Aksu
Müzik : BaBa ZuLa
Görüntü Yönetmeni : Eyüp Boz


Filmin konusu : Küçük esnaf, küresel ekonomiye karşı!

Muğlalı dondurmacı Ali Usta gün geçtikçe mesleğini tehdit eden büyük dondurma markalarına karşı var olma mücadelesi vermektedir. Bunun için bir yandan dondurmasının reklamını yapmaya çalışırken, bir yandan da yeni aldığı dondurma motoruyla köy köy dolaşır.

Kasabanın haylaz çocukları Ali Usta’nın sarı motoruna ve dondurmalarına göz dikmiştir. İlk fırsatta motoru çalarlar. Borç harç aldığı dondurma motorunu bulamayacınca öfkeden deliren Ali Usta, motorunu kendisini yok etmek isteyen büyük dondurma markalarından birinin çaldığını düşünerek tek tek bayilerden motorunun hesabını sormaya başlar.

Muğla halkı kamera karşısında

Kendisi de Muğlalı olan Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği ve başrolünde Turan Özdemir’in kamera karşısına geçtiği “Dondurmam Gaymak”, tüm Muğla halkını bir araya getirmiş. Muğla ve civar bölgelerden filmde rol almak üzere yapılan 2000’e yakın başvuru sonucunda oyuncular seçilmiş. Seçilen oyuncularla haftalarca sinema oyunculuğu, tekniği ve estetiği üzerine çalışmalar yapılmış. Oyun atölyesi şeklinde yapılan bu çalışmaların yönetimini Memet Ali Alabora yapmış. Sonuçta yaşlısı genci, kadını çocuğuyla Muğla halkı, başrolünden karakter oyuncusuna, figüranına kadar filmde başarılı bir performans sergilemiş.


03.jpg

02.jpg


02.jpg
Teşekkürler paylaşım için. Ben izledim. Komik ege şivesi var, ee bende egeliyim hoşuma gitti hani Big Grin
teşekkürler.. ben de izledim. çok güzel bir film olmuş..
tesekürler