:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Giden -Kalan
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Hani derler ya kalanı mı zor gidene mi diye kalana zor bence .. Giden zaten hazırlamıştır gideceği yeri, kafasında kurmuştur türlü ihtimalleri. gitmek eylemine masumane bir elbise dikmiş giydirmiştir onu güzelce, haklı sebepleri de vardır soran.. Doldurmuştur kendi kendini; tüm işaretler gitmeyi göstermiştir ona. Oda gitmeyi seçmiştir nihayetinde.. unutmak da o kadar zor değildir hem ona göre..

Kalanınsa yoktur tüm bunlardan haberi. O öylece kalmayı düşlemiştir beraberce. ne sığınacak bir limanı vardır ne gidecek bir şehri. Gitmek kadar mağrur bir eylemde değildir onunki, terkedilmektir.  ona kalan, aşağılık bir olgudur başına gelen. Sussa bir türlü konuşsa bir türlü.. Karşı çıksa gideni üzer, kabullense kendini..

Konuşsa gidene zulüm, sussa kendine.. Gidenin yoktur böyle dertleri geri dönmek gibi bir seçeneği bile vardır pişman olma ihtimaline karşı. Kalanın tek seçeneği beklemektir. Unutmak seçeneklere dahil değildir çünkü. Unutmayı sen seçmezsin Unutmak seni seçer. Zamanı geldiğimde unutursun yaşananların büyük kısmını. Ama dediğim gibi, zamanı geldiğinde..
Zamanı ise gelmez bir türlü. Aylar geçer, yıllar geçer sen vazgeçmezsin.. Gitmek buruk bir tat bırakmıştır ağzında. Sen kalan olmuşsundur o giden. Sen umut besleyen, o vazgeçen.

Gidenler bilmez böyle şeyleri kalanlar bilir. Sorsan en zor şeydir gitmek. hem kendi seçmemiştir bunu. Sen onu gitmeye itmişsindir. Gitmek zorunda kalmıştır ve gitmiştir. İnan senin kadar o da acı çekmiştir. Gidenin sığındığı bir yer vardır elbet. Sığınacak bir yeri yoksa bile nedenleri vardır. Nedenlerine sığınır. Kalanın ise hiç birşeyi yoktur, yalnızdır. O yüzden gidene değil, kalana zordur herşey..